[Author Prev][Author Next][Thread Prev][Thread Next][Author Index][Thread Index]

GT loose in the front end

Ok folks, here's the problem that's been plaug\ing (sp?) since I got the
Boge struts put in:

The steering has been feeling like it's slightly disconnected from the
rest of the car.  Sometimes when I brake the steering wheel will shake
violently in my hands.  It doesn't happen all of the time, and it doesn't
appear to be speed related.  (The strength of the vibration _will_ vary
according to the speed of the car, but the shaking doesn't seem to be
triggered by applying the brakes at any specific speed.)

Also, the wheels don't feel like they have a solid connection to
the steering wheel.  Over rough roads, I can be holding the wheel firmly
in one place, and it feels like the front wheels are dancing over the road
as if I was not holding the wheel at all.  There also seems to be more
free play on center than is normal.

Background info on the cars is:

Boge Pro Gas shocks/struts ~5000 miles ago
new tie rod ends, bump stops, strut bearings at the same time
new anti-sway bar bushings ~4000 miles ago
new control arm bushings ~7000 miles ago (done by a questionable shop)
Borbet Type C 15x7 wheels w/ Dunlop D60A2's ~8500 miles ago
	(rebalanced and rotated in the last 1500 miles)

The steering has always felt a little less than perfect in this car, but
there was a big change felt when the stiffer shocks went in and it has
been getting worse since.

Sorry for all the bandwidth, but this is beginning to drive me nuts!


'85 Coupe GT
Welches, OR

Gary G. Erickson
Business Solution Integrators, Inc.
503-702-5789       e-mail: erickson@teleport.com