[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Fw: HELP!!! Low boost 200tq

OK, I've sent this to the list twice now and gotten exactly 0 (that's right,
0.0 for you turbo folks!) responses!!!!!!  C'mon, help a brotha out...
Here it is again.


-----Original Message-----
From: Daniel Hussey <dan_hussey@email.msn.com>
To: Quattro List <quattro@audifans.com>
Date: Friday, June 11, 1999 11:00 PM
Subject: HELP!!! Low boost 200tq

>I waited a long time to ask the list on this...
>I have a 1989.5 200tq with the dual knock MC.  When I bought the car just
>under a year ago, I saw the magic 1.4 bar number all the time.  After a few
>months of use, that number dissapeared forever on the boost gauge and has
>yet to be seen again.  In fact, my max bar of boost now is only 1.2!
>It's been this way for a few months now.  I have recently spent some
>time trying to chase down this low boost problem and have yet to find the
>culprit.  I have checked all vaccuum lines, pulled off the TB to IC hose
>checked it carefully, I had new injectors & seals installed about 6 months
>ago so it can't be leaking from there.  New fuel pump, new fuel fliter,
>mixture seems fine and hasn't been messed with.  yesterday I pulled the
>codes and I got the "4444"!  That's right, everything is fine there.  And,
>today, as a last straw, I replaced my WOT switch (even though the old one
>tested fine) as I thought it might make a difference.  It didn't!
>I am at a loss here folks.  Any direction or advice on where to look for
>this loss of boost power would be appreciated.  Otherwise, the car still
>runs great, idles smooth, and pulls strong all the way up to it's 6500 rpm
>Any advice on what might be causing my low boost condition would be greatly
>BTW, I talked to my mechanic the other day and he told me he thought the WG
>spring might have gotten weaker and might be opening up prematurely and
>bleeding off too much boost.  He said he sees it all the time on 930 turbos
>and other Porsches.  Is this something that plagued Audis as well???