[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Fwd: Help for a friend...

>Replaced, Repaired, Monitored the following:
>Fuel distributor, potentiometer, oxygen sensor, wiring harness for fuel
>injection, cold start valve, & idle stabilizer. Nothing worked. The car will
>not run well at low rpm, it gags when you try to accelerate, seems like it's
>missing or choking. It will not idle. It sometimes stalls out when you step
>on it or try to punch it. Very slow acceleration. Seems to run OK when

Ok, now this is just my opinion BUT:

1.) Check the whole fuel pump/relay problem that has come up forty or fifty 
times on the list.

2.) On the first past of the thottle cabling system, there is a little 
screw/wing nut type thing that can be adjusted to make the throttle 
response "tighter" by making sure there is no slack on the cable.  Huw was 
looking under my hood and saw that this had slack, and tightened it.  I 
never had the "Punch it, Margaret." problem of the acceleration not kicking 
in when I jammed down the accelerator, again.  Be careful, tightening this 
too much results in naughty things.  For all you neophytes, pardon my 
technical jargon.

That was just my fumbling, bumbling attempt at help.


Brendan Barry
Quincy, Massachusetts
1987 Audi 4000 Quattro - "Suzanne"
Tornado Red, with grey cloth interior and a bitchy attitude.
H4 80w/100w
K&N Filter
Modified Intake and Throttle
ATE Powerdics/Brembo cross-drilled
Steel brake lines (soon)
H&R - Boge Turbo Gas
Strut Brace (soon)