[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

RE: a/c kills battery.....help

Regarding your batt. "run down" you need a better alt. with a smaller pulley
(higher RPM at low speed) and a higher voltage reg. see my alt. post.
BTW, your problem is what got me started with the alt. upgrades, I could not
fix my problem till I upgraded my alt.

-----Original Message-----
From:	owner-quattro@audifans.com [mailto:owner-quattro@audifans.com] On
Behalf Of Rokas Reipa
Sent:	Sunday, July 25, 1999 9:24 PM
To:	quattro@audifans.com
Subject:	a/c kills battery.....help

Ok.....the a/c in my 86 5kcst blows cold air..This is the good part. Two bad
parts: One, the load on the engine is unbearable at low rpm's. From 1000 to
about 2500, a bicycle could outrun the car as in this rpm range, it is truly
lethargic. Once the boost picks up, things go ok. I have learned to live
with this problem however. The second bad part is that when the a/c is on,
the engine tends to heat up a lot. As a result, the fan runs almost non
stop. The problem is that fan operation eventually kills the battery. This
usually happens in city driving where the fan runs at high speed at
stoplights and traffic, etc. and eventually, the +- voltage light begins
flash on the dash display. At this point, i know that things are bad. I turn
engine off and the afterrun fan comes on soon thereafter. This is what
finally kills the battery. This has happened to me on more than one
occasion. My deduction is that the battery is not getting the proper charge.
The battery is new btw. So what should I first look at/suspect? TIA

86 5kcst