[200q20v] Low boost (1.7) and Hesitation under load (4000 rpm+)

Gary Martin motogo1 at home.com
Mon Aug 27 21:25:40 EDT 2001

1.7 boost low? I just bought a 91 200 20v about six months ago, and 1.7 is the most it ever gets. What is normal for stock? How about the waste gate frequency valve? Can they be a cause of lower boost, or do they either work, or not work. Car runs fine, but maybe I should be getting more boost also. TIA

91 200TQA
94 UrS4, mit intermittent misfire...still! 
  ----- Original Message ----- 
  From: ELLIEOLSEN at aol.com 
  To: 200q20v at audifans.com 
  Cc: ShawnEOlsen at juno.com 
  Sent: Sunday, August 26, 2001 3:46 PM
  Subject: [200q20v] Low boost (1.7) and Hesitation under load (4000 rpm+)

  Hi List, 

  I have a couple of problems with my Wagon and I would appreciate a few 

  I think I have two separate problems, but maybe they are related. 
  The Wagon in question has 203000 miles on the motor. five months ago (10000 
  miles) I replaced the O2 sensor. 

  Problem number one: I recently replaced the Turbo Bypass Valve. I did not 
  notice a boost drop right away, but after a few weeks I realized that I was 
  no longer able to get the 1.9 & 1.8 bar now the maximum boost is 1.7 bar and 
  it is as though that is getting harder and harder to get. 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.audifans.com/pipermail/200q20v/attachments/20010827/755adf00/attachment.htm

More information about the 200q20v mailing list