[200q20v] Low boost (1.7) and Hesitation under load (4000 rpm+)

Kneale Brownson knotnook at traverse.com
Mon Aug 27 21:38:17 EDT 2001

1.7 is stock.  I assumed with his posting that he had a 
chip/mod.  Otherwise he's been running overboost.

At 08:25 PM 08/27/2001 -0400, Gary Martin wrote:

>1.7 boost low? I just bought a 91 200 20v about six months ago, and 1.7 is 
>the most it ever gets. What is normal for stock? How about the waste gate 
>frequency valve? Can they be a cause of lower boost, or do they either 
>work, or not work. Car runs fine, but maybe I should be getting more boost 
>also. TIA
>91 200TQA
>94 UrS4, mit intermittent misfire...still!
>----- Original Message -----
>From: <mailto:ELLIEOLSEN at aol.com>ELLIEOLSEN at aol.com
>To: <mailto:200q20v at audifans.com>200q20v at audifans.com
>Cc: <mailto:ShawnEOlsen at juno.com>ShawnEOlsen at juno.com
>Sent: Sunday, August 26, 2001 3:46 PM
>Subject: [200q20v] Low boost (1.7) and Hesitation under load (4000 rpm+)
>Hi List,
>I have a couple of problems with my Wagon and I would appreciate a few
>I think I have two separate problems, but maybe they are related.
>The Wagon in question has 203000 miles on the motor. five months ago (10000
>miles) I replaced the O2 sensor.
>Problem number one: I recently replaced the Turbo Bypass Valve. I did not
>notice a boost drop right away, but after a few weeks I realized that I was
>no longer able to get the 1.9 & 1.8 bar now the maximum boost is 1.7 bar and
>it is as though that is getting harder and harder to get.

More information about the 200q20v mailing list