[200q20v] VAG-COM and a 200q20v

Brett Dikeman brett at brettd.dsl.speakeasy.net
Fri Feb 16 14:56:57 EST 2001

Nevermind.  Turns out, only measuring block 000 works on the 20v, and the
single-values do NOT correspond to the channels in the bently, they're raw
values from the A/D converters.

I've got a temporary code that should allow me to see block 000...


On Fri, 16 Feb 2001, Brett Dikeman wrote:

> Anyone have an experience putting the two together?
> After taking 5 minutes to find a loose connector(duh) I got it working, or
> so I thought.
> First off, I couldn't use measuring blocks.  000 is disabled(it's
> unregistered), but all the groups said "GROUP NOT AVAIL" in the value
> fields.  Er?
> If y'all open your Bently manuals to Vol 1, D2-440, you'll see a listing
> of channels 1-10 and what they're supposed to be, followed by lots of "if
> it ain't in this range, your doinkus is fried" etc.
> Now, I spent about 15 minutes with the car running trying to figure out
> just what the heck was going on; save engine temperature(channel
> 1) nothing seemed to match up to the range the Bently said to expect with
> the engine idling and all power-sucking devices off.  WTF?  O2 sensor,
> engine load, engine speed...I could blip the throttle and none of them
> change.  Joy.
> I figured I'd see if any 200q20v owners had actually used it, since Uwe
> probably doesn't have a 200q20v handy nor much experience with them.
> Brett
> _______________________________________________
> 200q20v mailing list
> 200q20v at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/200q20v

More information about the 200q20v mailing list