[200q20v] intercooler hose dislodged

Bernie Benz b.m.benz at prodigy.net
Thu Jul 5 14:00:18 EDT 2001

Wow!  I can't believe the car would run at all with either the IC input or
output hose blown off.  BTDT.  MAF tells the ECU no air flow, ECU shuts off
fuel.  Instant shut down in my case.  I blew the turbo to IC hose off the
turbo several/many times before finding the problem.  Further, it always
happens under full boost, in harm's way, when passing.  What an explosive

Anyway, the original hose clamp on the turbo output bottoms out on its
adjustment, and can not be tightened enough on the old, compressed hose end.
A new worm gear hose clamp solved the problem.


> From: Chris Covington <malth at umich.edu>
> Date: Thu, 5 Jul 2001 14:15:50 -0400 (EDT)
> To: <200q20v at audifans.com>
> Cc: <s-car-list at audifans.com>
> Subject: [200q20v] intercooler hose dislodged
> While I had my car at the euro shop apparently the tech noticed that one
> of my intercooler hoses (lower?) - he thought it was a "radiator hose"
> - was blown off, and he re-attached it.  I guess sometime in the last few
> months my Mom blew the hose off and has been driving that way for a bit.
> Would installing Samco hoses alleviate this problem?  Or would a new
> factory hose help?
> I can't wait to get my car back so I can work on it myself...  "radiator
> hose" hmph...
> Chris
> '91 200q20v IA3
> _______________________________________________
> 200q20v mailing list
> 200q20v at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/200q20v

More information about the 200q20v mailing list