[200q20v] Engine problem on the 20v TQ

Gary Martin motogo1 at home.com
Mon May 28 14:45:44 EDT 2001

How about the cylinder head gasket?

----- Original Message -----
From: "Anti Heinsoo" <anti at mega.ee>
To: <200q20v at audifans.com>
Sent: Monday, May 28, 2001 9:01 AM
Subject: [200q20v] Engine problem on the 20v TQ

> Got a problem with my 200's engine, maybe somebody has any suggestions...
> The problem is that one of its cylinders stops working after the engine
> become warm, after some 3 miles or so.. as long as the engine is cold it
> runs perfectly well and after that it starts jumping when I try to
> accelerate at some 1500-2000 RPM.. must be a problem with one particular
> cylinder, because the sound is very regular. Changed the fuel and air
> filters, spark plugs and spark plug wires (except one, parts have to be
> ordered and it takes time until they arrive to where I live :P), which
> really were crumbling in hands, and the situation improved greatly, but
> still not completely. Also cooling liquid seems to be disappearing
> somewhere, although I can't really see any leaks. Possibly the problem is
> with the last spark plug wire, but until then - is it possible that there
> a crack in the engine near one of the cylinders and cooling liquid gets
> inside it when it's hot and under pressure? Or any other suggestions what
> the problem might be?
> Anti
> _______________________________________________
> 200q20v mailing list
> 200q20v at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/200q20v

More information about the 200q20v mailing list