[200q20v] Engine problem on the 20v TQ

C1J1Miller at aol.com C1J1Miller at aol.com
Mon May 28 14:37:42 EDT 2001

Check the resistance of each injector.

You may want to have someone look into each cylinder with a scope to see if 
one looks particularly "clean", from injesting coolant.

In a message dated 5/28/01 10:07:42 AM Eastern Daylight Time, anti at mega.ee 

>   Got a problem with my 200's engine, maybe somebody has any suggestions...
>  The problem is that one of its cylinders stops working after the engine has
>  become warm, after some 3 miles or so.. as long as the engine is cold it
>  runs perfectly well and after that it starts jumping when I try to
>  accelerate at some 1500-2000 RPM.. must be a problem with one particular
>  cylinder, because the sound is very regular. Changed the fuel and air
>  filters, spark plugs and spark plug wires (except one, parts have to be
>  ordered and it takes time until they arrive to where I live :P), which
>  really were crumbling in hands, and the situation improved greatly, but
>  still not completely. Also cooling liquid seems to be disappearing
>  somewhere, although I can't really see any leaks. Possibly the problem is
>  with the last spark plug wire, but until then - is it possible that there 
>  a crack in the engine near one of the cylinders and cooling liquid gets
>  inside it when it's hot and under pressure? Or any other suggestions what
>  the problem might be?
>  Anti

More information about the 200q20v mailing list