[200q20v] Re: steering wheel "pulses" at low speeds

Zsolt zed123 at telusplanet.net
Thu Nov 8 14:36:36 EST 2001

Yes I second that. I had a hose made once. I also experienced the
moaning and harder steering. I think this was discussed before and it's
do to some restrictor inside the oem hose.

Perhaps somebody else may be able to be more technical on this.


Bill Rowe wrote:

> There's been mention of non-oem hi pressure hoses causing the groaning
> you're experiencing
> -----Original Message-----
> From: quattro-admin at audifans.com [mailto:quattro-admin at audifans.com] On
> Behalf Of Peter Schulz
> Sent: Thursday, November 08, 2001 1:18 PM
> To: 200q20v
> Cc: quattro at audifans.com
> Subject: steering wheel "pulses" at low speeds
> Got a Q for the brain trust...
> 1991 200 20v TQW wagon #1 sometimes has little power steering assist at
> low
> speeds (I can sometimes hear groaning) and requires lots of strength.
> At low speeds, I can feel "pulsing" in the steering while driving...NOT
> braking.
> It almost feels as if the pump belt is slipping, but revving the engine
> does not increase the assist, and a check of the belt shows that it is
> snug.
> The reservoir has plenty of Pentosin 11, the High Pressure hose from the
> pump to the rack was replaced by the previous owner, accumulator was
> replaced a year ago, and the pump shows no signs of leaking.
> ideas?
> TIA!
> -Peter
> Peter Schulz
> 1990 CQ
> 1991 200 20v TQW indigo mica
> 1991 200 20v TQW titanium grey
> Chelmsford, MA USA
> peschulz at cisco.com

More information about the 200q20v mailing list