Hard Starting, Revisited

motogo1 motogo1 at cox.net
Sun Apr 28 23:35:34 EDT 2002

I don't have an answer, but you might find something at
http://www.sjmautotechnik.com/  I had a bit of the same problem, but not
nearly as bad. Seemed to go away on it's own. They only thing I did was
replace the fuel filter, but I seriously doubt that made the difference.

Gary Martin
94 UrS4
91 200 TQA

----- Original Message -----
From: "RGuzz" <rguzz at mindspring.com>
To: "Audi 200 20v Mailing List" <200q20v at audifans.com>
Sent: Sunday, April 28, 2002 12:55 PM
Subject: Hard Starting, Revisited

> 224k miles but with rebuild along the way, recent complete tune up,
> plugs, wires, rotor, starts hard only when hot, after running, and when
> it is hot outside, say over 88 degrees. 20 cranks at least, usually a
> couple of tries. Worse 20-30minutes after a run, when engine is probably
> hottest. This occurred before the tune up. Perfect starts when cold and
> cool out. Seems to run fine otherwise with i think full power, at least
> with full boost. Fuel pump hum is evident but not obtrusive. State of
> injectors has not been investigated. Typical fuel smell, intermittent,
> near fuel tank but no evident leaks.
> This really is a summer problem and has been for over two years, as long
> as i have had the car. It never happens during the winter (maybe once).
> Ideas?
> thanks,
> Rich
> _______________________________________________
> 200q20v mailing list
> 200q20v at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/200q20v

More information about the 200q20v mailing list