Idle Problems

Freed, David (Exchange) dfreed at
Mon Jun 17 10:21:13 EDT 2002

This message is in MIME format. Since your mail reader does not understand
this format, some or all of this message may not be legible.
If cleaning the ISV gave you a temporary solution, then either clean it
better or solve it permanently by replacing it.  It sounds like an ISV, but
they can't always be cleaned completely.  Many need replacing.

Dave Freed  '93 S4, '91 200 TQA

-----Original Message-----

From: =?iso-8859-2?Q?Endr=F5di_G=E1bor?= <Gabo at>

To: 200q20v at

Reply-To: =?iso-8859-2?Q?Endr=F5di_G=E1bor?= <Gabo at>

Subject: Idle Problems

Date: Sun, 16 Jun 2002 00:08:44 +0200

Hi Audi Fans!

I've a problems with my 20VQ


After some really hard accelerations the idle speed falls down to 200 rpm,
-sometimes the engine stops- and after it the idle speed starts to rise up
to 900. In normal cruise mode sometimes the idle speed does not want to fall
to 900 the engine running on 1000-1200 rpm. I've cleaned the ISV and the
potentiometer on the throttle valve 1 week ago. After it the symptoms
disappeared, but today it started again. Can somebody help me??

[ Content of type application/ms-tnef deleted ]
Please be aware that, notwithstanding the fact that the person sending
this communication has an address in Bear Stearns' e-mail system, this
person is not an employee, agent or representative of Bear Stearns.
Accordingly, this person has no power or authority to represent, make
any recommendation, solicitation, offer or statements or disclose
information on behalf of or in any way bind Bear Stearns or any of its

More information about the 200q20v mailing list