survey: IA 20vt chip generating code 1111

Brett Dikeman brett at
Sun Mar 10 17:11:06 EST 2002

Quick survey, please.  If you have a 200q20v or S-car and one of
Ned's chips, please email me and let me know if your car throws a
code 1111(on the 3B, this is a "bad ecu" code; dunno what code it is
for the S-cars.)  I'd like to know three things: which car, which
level of mod(III, III+, etc), and whether you get the code or not(I
want to hear from both.)

Basically, my 200q20v generates the code within about 4-5 minutes of
starting the engine; it is extremely repeatable.  Pull fuse to reset,
put fuse back, start car, boom, get code.  I've confirmed it is not a
grounding problem; besides, the car was perfectly fine before the ECU
was shipped out; this only cropped up when the ECU came back.

Note:I have a light I specifically installed in the dash check engine
light position.  Only CA cars have this bulb installed from the
factory; if you have an IA ecu but no bulb, and have a few minutes to
kill, please go and pull the codes from the ECU to make sure there is
no 1111 code stored.  If it doesn't light up at all during normal
operation(switching on the ignition etc) then you don't have the bulb
installed.  Incidentally, installing the bulb is very easy and I
highly recommend it(and no, you don't need to pull the wheel or
airbag or anything.)

If someone wouldn't mind forwarding this to the S-car list, I'd appreciate it.

Much obliged.

PS:ah, of course, reply in private with your details.  I'll
tally+summarize back to the list in a bit.
"They that give up essential liberty to obtain temporary
safety deserve neither liberty nor safety." - Ben Franklin

More information about the 200q20v mailing list