Tie rod seperated from end.

Bernie Benz b.m.benz at prodigy.net
Sat Mar 23 00:19:24 EST 2002

I wouldn't drive to Aspen with G60s on a 200Q-20V, even with good tie rods.


> From: PeterBergin at aol.com
> Date: Sat, 23 Mar 2002 01:09:29 EST
> To: 200q20v at audifans.com
> Subject: Tie rod seperated from end.
> Any one ever have this happen, was driving to a family dinner tonight.  While
> doing a U-turn, I lost my steering. Examined the front end and found the
> right front tire turned all the way to the right, while the left was
> straight.  Traffic everywhere, had to kick the tire strait and limp off the
> road.
> To make a long story short, Called a buddy with some tools to help me out
> and found that the threaded adjustment shaft between the end and the rod had
> pulled out of the rod.  After removing the rod from the rack I found the rod
> and treaded shaft perfect, except for the end that screws into the shaft was
> totally rusted with no threads in the rod, or on the shaft.
> My car came from Calif., and has only seen one Minnesota winter. No rust on
> any of the underside components.
> I must assume that when the original owner had the UFO's swapped for G-60's
> under warrantee in 1992, they must have cross threaded the shaft, which
> allowed moisture to enter, and rust it out from the inside.
> Any one ever hear of this.
> I hope I can find parts in town tomorrow, I am supposed to drive to Aspen Co.
> for a ski trip tomorrow.  At least it failed here.
> Any Comments?
> Frustrated Pete
> 91 Avant, 133k miles
> _______________________________________________
> 200q20v mailing list
> 200q20v at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/200q20v

More information about the 200q20v mailing list