Some vacuum questions, MM hose

Mihnea Cotet mik at
Tue Sep 3 23:28:29 EDT 2002

Fellow listers,

The 3B in my coupe quattro is doing pretty fine, except for the MM hose
which tore itself due to friction between it and the T-Belt cover... it has
developed a nice hole which I "repaired" with duct tape but unfortunately
the duct tape has torn as well... so before I get a new one (I feel like
crying, this one was almost brand new!!!!) could someone tell me a way to
repair it (like using silicone or something similar, I know silicone ain't
good for the O2 sensor) before my intake plumbing is definitive? Right now
I'm running no IC at all before I can find a good IC that could fit behind
the front grill without too many mods and cutting (man that type 85 coupe
has almost no room left under the hood right now! check the pics in the
signature line if you want to see how it went together) so the intake
plumbing isn't optimal at all but is only a "temporary fix"...

Now on the other side, what vacuum readings should I see at idle with a
warm engine? I can see -0.5/-0.6 Bar on my metric gauge, so in absolute
terms this would be like 0.4-0.5 Bar.. what do you guys see on the dash
display or on analog gauges? inches won't be of real help unless someone
provides me with some formulas in order to convert these to Bar :-)
I'm wondering if the hose is leaking under vacuum as well when I see those
readings... IIRC the 200q20v's dash display used to say something like 0.3
Bar at idle but I might be wrong as I didn't drive the donor car since April...

Anyway, thanks for your answers,


'85 Coupe quattro - 3B engine, awaiting an IC :-)

More information about the 200q20v mailing list