[s-cars] Radiator cooling fan (200Q-20V) won't run

Tim Leonard nard1 at voyager.net
Fri Aug 29 01:35:41 EDT 2003

Gary was correct. The fusible link was the culprit. I am sorry I did not
realize I needed to study the Bentley from cover to cover studying all
models and diagrams for every model to discover the correct location was
shown under a different year/model than the car I am working on. My mistake,
I should have known better. I did find all of the relays for the different
stages of fan speed but have yet (although not necessary at this point) to
find the J155 coolant fan control unit. I will now look at the '90 200
diagrams to find it's location for use perhaps in the future.
Thanks for the response. The problem is solved.
Tim Leonard
----- Original Message -----
From: "Bernie Benz" <b.benz at charter.net>
To: "Martin, Gary G" <MartinGG at aetna.com>; "Tim Leonard" <nard1 at voyager.net>
Cc: "200q20V mailing list" <200q20v at audifans.com>
Sent: Friday, August 29, 2003 12:13 AM
Subject: Re: [s-cars] Radiator cooling fan (200Q-20V) won't run

> Tim,
> First, Gary's prognosis is probably incorrect, inasmuch as the fuseable
> is on the ground side of the fan and therefore the fan would not run with
> 12V applied to the + fan terminal if the link were open.
> If you had studied your Bentley wiring diagram you would have realized
> there is a seperate relay for each of the three fan stages, obviously each
> located at different places.  That said, the location diagram for the 20V,
> pgs. 529 and 531, is all screwed up, so use the one for the '90 200Q, pgs.
> 331 and 333 as being more correct for the 20V.
> Bernie
> > From: "Martin, Gary G" <MartinGG at aetna.com>
> > Date: Thu, 28 Aug 2003 23:22:40 -0400
> > To: "Tim Leonard" <nard1 at voyager.net>
> > Cc: "AUDI S Cars Discussion List" <s-car-list at audifans.com>, "200q20v"
> > <200q20v at audifans.com>
> > Subject: RE: [s-cars] Radiator cooling fan won't run
> >
> >
> > Might be the fuseable link located on the drivers side inside fender.
> > See http://www.sjmautotechnik.com/cooling.html#fuse
> >
> > Gary
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Tim Leonard [mailto:nard1 at voyager.net]
> > Sent: Thursday, August 28, 2003 10:41 PM
> > To: s-car-list at audifans.com
> > Subject: [s-cars] Radiator cooling fan won't run
> >
> >
> >
> > I am looking for the radiator cooling fan control unit in a 1991 200. It
> > is not located in the left kick panel per Bentley. Where is it? Also,
> > anyone have insight as to the most likely reasons why the cooling fan
> > will not run? It does if power is connected directly to the fan so I
> > know the fan is good. Thanks, Tim Leonard ESCARGO

More information about the 200q20v mailing list