ben swann benswann at comcast.net
Thu May 8 23:39:09 EDT 2003

That is exactly what I am  wiring up.

I am wiring per SJM picture with three connectors - but what are the
connector colors/order.  The picture seems to indicate a black on left,
brown in middle and white on right.  So where's the blue?  and
shouldn't there be either a brown or a white, but not both?

----- Original Message -----
From: Phil Rose <pjrose at frontiernet.net>
Date: Thursday, May 8, 2003 7:12 pm
Subject: Re: Diagnostics

> At 4:41 PM -0400 5/8/03, ben swann wrote:
> >I never received an answer regarding being able to run
> >diagnostics/checking for stored codes on the 200 20V tq with 3B
> >engine.  I referenced Audi service manual/Bentley as well as SJM site
> >and the information seems ambigous or incomplete.  I wanted to check
> >for stored codes without using a ROSS/VAG-COM or VAG 1551 or
> equivalent.>
> >I was just trying to make up a rudimentary harness to run diags using
> >the connectors under the dash.  There are 3 connectors Black,
> >LightBrown, and BLUE.  SJM site says BLue connector not used, but
> >picture shows three connectors.
> >
> The blue connector_is_ used for reading blink codes. The "not used"
> statement, I believe, was intended to apply only to the VAG COM
> connectors.Follow SJM's procedure--it works.
> Better yet, hard-wire those connectors to a conveniently placed
> LED and a
> momentary_ON switch. Avoid all that crawling around on your knees
> to see
> the blink codes.
> Phil
> Phil Rose
> '91 200q lago blue                        	Rochester, NY USA
> '91 200q tornado red                        	pjrose at frontiernet.net

More information about the 200q20v mailing list