got boost (slight return)?

Kerry Griffith i2k at
Thu Dec 29 20:02:44 EST 2005

I've got a similar or possibly the same situation. I used to see 1.7 to 
1.8 all the time; I've only seen 1.6 max for quite a few months now. 
Not sure about the idle though- just started it and it said 0.4 but 
while I seem to recall .5 or I must confess to having much more 
interest in the larger number than the smaller, so 0.4 may be all I've 
ever had.
Recent correct spark plugs in my car; but I replaced the stock wires 
many miles ago with snazzy blue aftermarket wires (I know, artificially 
fat wallet). I'm thinking I'll spring for some factory wires, but I 
don't think that's the cure for low top end boost. I've got a new 
Michelin man, fresh hose from bpv past the hot zone, but I suspect 
there's a slight leak somewhere. Guess I need to develop the ambition 
to start checking things like the lower intercooler hose, the bpv 
itself, even the intercooler (how?).
I'm thinking the plug wires may cure the occasional hiccup under full 
boost in 5th coming up a long steep 6500' elevation grade in warm 
Keep us posted on what you find, Derek.


From: "Derek Pulvino" <dbpulvino at>

Kind of off the top topic, but has anybody seen were the boost seems to 
across the board my situation whereas at idle the dash 
used to read 0.3 to 0.4, now it usually reads 0.2, with boost on the 
side only going up to 1.6 or so?  I've seen low boost at the top end 
but not with it reading lower at idle too.

Derek P

More information about the 200q20v mailing list