200 20V Running issues/ Code

Brandon Rogers brogers at terrix.com
Tue Sep 11 12:14:00 EDT 2007

I would double check to make sure the vacuum lines are routed properly.
If so next I would swap in a known good ECU - see what happens.


-----Original Message-----
From: 200q20v-bounces at audifans.com [mailto:200q20v-bounces at audifans.com]
On Behalf Of Tony Hoffman
Sent: Tuesday, September 11, 2007 5:42 AM
To: 200q20v at audifans.com
Subject: 200 20V Running issues/ Code

Ok guys, I've run across a stumper.

I'm working on a friends 200 20V Avant. He bought it with a running
problem, namely whenever on boost it would start to miss/buck. He had a
friend of his pull the line off the wastegate, and it was "good" for
about a month. Now, it runs pretty poorly all the time, to the point of
dying on occasion.

So, I checked the cam timing, spot on. Checked for boost leaks, can't
find any. The code that comes up is 2224. Here is the description,
courtesy of SJM autotechnic:  "Maximum Charge Pressure Exceeded, Intake
air leak after turbocharger, ECU Vacuum/pressure line has leak between
intake manifold Waste gate or pressure hose, Waste Gate Solenoid/hose
problem, ECU pressure sensor malfunction
Symptom: Misfire during wide open throttle, boost pressure too high"

The symptom is exactly what I'm experiencing. I pulled the line going to
the ECU, and I have good vacuum and boost present there. What are the
chances of the internal boost sensor in the ECU going bad? Anybody have
any other ideas?

Stumped in Oklahoma,
Tony Hoffman
200q20v mailing list

More information about the 200q20v mailing list