fan relay

John S. Lagnese jlagnese at
Wed Aug 20 15:53:37 PDT 2008

After I replaced the fuse link under the hood, the cooling fan worked. With 
the brown relay in it wouldn't shut off. Did you replace the relay? I 
contacted the local VW dealer. (These are  also in 98-04 Passats,) He never 
ordered one of these.
For everyone else reading this, it's the #2 relay under the dash. It is # 
447965571A.  It reads "Relay f. climate, auxiliary fan". With the relay out 
the climate and cooling fans both work. Any help on what this relay does for 
the climate system? If I need to replace it, does anyone have a spare 
kicking around?
Another seemingly related symptom was that when I put the climate control on 
econ there would be a clicking from in the dash, but the fan still worked. 
All of the other positions worked fine. I was never able to resolve that. It 
would appear to be a related problem.

----- Original Message ----- 
From: "Austin Calise" <yoda_audi at>
To: <200q20v at>
Sent: Tuesday, August 19, 2008 12:24 AM
Subject: fan relay

John, I've got two 200 20v's here both with fan relays
in spots 2 and 3 both have 214 on the top.
Might I suggest your after run relay has given up the ghost.
It's the brown one in aux. relay panel behind the knee bolster.
When I first got my 200 20v the fan would run all the time,
turned out to be the after run relay/control unit.
Pull it and see if the fan doesn't run if so you have found your problem.
So #3 is where the missing one should go.
But if the still runs with car off try what suggested.

HTH's Austin

200q20v mailing list 

More information about the 200q20v mailing list