Not starting, won't turn over

Rbade12 at Rbade12 at
Thu Jun 19 13:33:32 PDT 2008

I get no click from the solenoid. With key to run, bridging the solenoid  
terminals gets a spark, nothing from the solenoid. Starter/solenoid are working.  
Battery shows 12.5-6 volts
I followed Bentley, with key to start I get 4 volts [should be 8 or  greater] 
at terminal 50 [small wire] on the solenoid. I get 12.6 volts  to terminal 30 
[big wires] on the solenoid. I disconnected the ignition  switch connector 
and have 12.6 volts coming to it via terminal 30. I have .03  ohms resistance 
from the switch to the solenoid along the thin wire going to  terminal, 
as far as I can tell, my wire paths are in good shape,  getting power to the 
solenoid and switch and have a solid path along the thin,  often maligned, 
wire going to the solenoid. Battery is good, grounds are  good.
Bentley said replace the ignition switch. I did, no change, still 4 volts  at 
terminal 50. The metal tang in the ignition housing that mates with the  
ignition switch is solid.
I looked at wiring diagrams in Bentley, but, I'm not real good at reading  
I pulled codes and get open circuits on all injectors and an open circuit  on 
the waste gate frequency valve. I checked the waste gate frequency valve and  
it checks ok. I'm not sure how to approach the injectors.....and I could see 
how  these would hurt running conditions, not starting conditions.
So, any ideas?
Thank you!    Bob 91 200q20v

**************Gas prices getting you down? Search AOL Autos for 
fuel-efficient used cars.      (

More information about the 200q20v mailing list