ac compressor being weird

Ed Kellock ekellock at
Tue Sep 2 12:33:59 PDT 2008

The vent issue is separate from the a/c compressor running/not running.  

There is a recirc flap up behind the glove box.  There's a vacuum line and a
spring.  This should be visible from below in the passenger side footwell.
I'm not sure if you have to remove a panel underneath there to gain access
or not.  Sometimes the spring breaks, sometimes the vacuum line leaks or is

Compressor not running could have something to do with the multi-function
temp sensor in the engine compartment on the water gallery under the intake
manifold.  If not known to be good, check the connection.  Sometimes it gets
corroded by coolant leaking through the sensor into the 4-pin plug block.

Recently my a/c was not blowing cold and I noticed I have a low voltage
issue.  I think my alternator is toast.  The dash gauge will show above 12v
with some rpms or when the car is cold, but all other times, it's under 12.


> -----Original Message-----
> From: 200q20v-bounces at 
> [mailto:200q20v-bounces at] On Behalf Of chris gregg
> Sent: Tuesday, September 02, 2008 1:27 PM
> To: 200q20v at
> Subject: ac compressor being weird
> For those of you who remember, I recently changed my ac and 
> alternator belts because the ac one broke (which took out the 
> alt belt). 
> Well, the belts are in tact, but the comp isn't coming on 
> anymore. I think its whatever electrical (dodad) that tells 
> the comp to come on. 
> Some things to consider:
> Sometimes when driving on the highway, and on startup, the 
> air doesn't blow thru the top vents. If I do any kind of 
> deceleration of the engine, it will come back. That sounds to 
> me like its a vacuum controlled setup? Probably clogged or 
> cracked line? Its been doing that since before comp issues. 
> The down button for temperature sometimes doesn't work. The 
> up botton always works. 
> Comp spins freely with car on...
> I am just assuming this is electrical related. Thanks in 
> advance for any info!
> -Chris
> _______________________________________________
> 200q20v mailing list
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - 
> Version: 8.0.169 / Virus Database: 270.6.14/1647 - Release 
> Date: 9/2/2008 6:02 AM

More information about the 200q20v mailing list