feel the love? charging problem.

Ed Kellock ekellock at gmail.com
Tue Sep 16 10:29:16 PDT 2008

I'm not exactly right now... I wrestled with my IC last night to the point
that it is still out, I have cuts on my fingers with the net result so far
being that I have determined the battery warning bulb does work and was not
my problem, and I broke the door ajar and check engine bulb sockets while
trying to put the fucker back in.  

I have had the IC out of 2 other 200's on multiple occasions and this one
was the biggest PITA of the bunch.  It would not come loose from the top of
the dash pad.  I actually reached for crow bar at the work bench at one
point.  Fortunately sanity prevailed and my dash is still in tact.

So, I still have a charging issue and now I need to replace the bulb sockets
for those two indicator bulbs.  I am going to go hit a junkyard and maybe
take my crowbar and take my frustrations out on someone else's discarded car
and cut the sockets out with as much wire as I can get so that when I wire
then into my car, I can set the GD IC out on the sidewalk before I unplug
those two bulbs from the back.

This should NOT be this difficult.  My patience is wearing thin.  

Re: the charging problem specifically, the battery warning light does not
come on when I turn on the key.  Could this be caused by a bad voltage


> -----Original Message-----
> From: 200q20v-bounces at audifans.com 
> [mailto:200q20v-bounces at audifans.com] On Behalf Of Nathan Winters
> Sent: Tuesday, September 16, 2008 6:59 AM
> To: 200q20v at audifans.com
> Subject: Re: Sudden Power Loss
> Limp mode feels more like rev-limiting (cutting fuel) vs. 
> only being able to get up to 1.3 or 1.4 bar like you have.  I 
> tended to notice it more under load at low RPMs, I guess it 
> is a power-cut mode. Limp mode... limp mode seems like it may 
> be a good 'valet' mode in the future.  Is there a way to 
> force it or is this a terrible idea?
> Speaking of signs and timing, I fully blamed reading all of 
> the recent ecu / boost / 'I'm Tired of This' threads on my 
> latest problem.  Based on the latest posts I can't wait for 
> my steering rack and charging system to fail soon on my 
> 'worthless' Audi...  Oh, wait, there was a 200q20v Love 
> thread, makes me feel better.
> Good luck with your boost issue, keep us posted.
> Nathan
> ----- Original Message ----
> From: "jlagnese at massed.net" <jlagnese at massed.net>
> To: alancordeiro at att.net; Nathan Winters <natewin at yahoo.com>; 
> 200q20v at audifans.com
> Sent: Tuesday, September 16, 2008 8:33:20 AM
> Subject: Re: Sudden Power Loss
> I just thought iut may be a sign, this thread occurring when 
> noticed the problem.
> ---- Original message ----
> Date: Tue, 16 Sep 2008 05:31:17 -0400
> From: <alancordeiro at att.net>
> Subject: Re: Sudden Power Loss
> To: "John S. Lagnese" <jlagnese at massed.net>, "Nathan Winters" 
> <natewin at yahoo.com>, <200q20v at audifans.com>
> >John,
> >
> >Why are you assuming your issue is also "limp home" mode? 
> perhaps its 
> >one of
> >the more common problems like the MTFS or air leaks?
> >
> >----- Original Message -----
> >From: "John S. Lagnese" <jlagnese at massed.net>
> >To: "Nathan Winters" <natewin at yahoo.com>; <200q20v at audifans.com>
> >Sent: Monday, September 15, 2008 9:50 PM
> >Subject: Re: Sudden Power Loss
> >
> >
> >> How do you reset the ecu? I only get 1.4 boost.
> >> ----- Original Message -----
> >
> _______________________________________________
> 200q20v mailing list	 
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - http://www.avg.com 
> Version: 8.0.169 / Virus Database: 270.6.21/1674 - Release 
> Date: 9/16/2008 8:15 AM

More information about the 200q20v mailing list