Is it the TPS?

Phil Rose pjrose at
Sun Aug 9 12:27:19 PDT 2009

Possibly TPS, but also consider possibility of a torn hose or loose 
clamp--suddenly "letting go" at some level of boost pressure. I 
assume your car is chipped? Have you looked closely at the throttle 
boot lately? A tear (near the edge of the clamp on the inner side you 
can't see easily) caused a similar symptom in my car. I detected the 
source of the leak with a pressure tester. Also, a split Michelin Man 
hose can sometimes "burp" suddenly when near the max boost pressure.


At 12:05 PM -0400 8/9/09, kneale at wrote:
>I've been mashing the accelerator pedal of my 200q20v Avant and enjoying
>the results ever since getting it rolling again a couple years ago.
>Yesterday, after a night of very heavy rains, I experienced a really heavy,
>jerking, scary hesitation when I had the foot to the floor.
>I can run the engine up to near red line by slowly advancing the
>accelerator pedal as long as I don't go to WOT.  Sounds, runs normally.
>But hit the floorboard and I get this horrendously heavy jerking like the
>engine cuts out completely.  It's worse than the A/C clutch spike I got on
>my 200q20v sedan before the Audi mod was performed.
>Would this result from a bad throttle position switch?
>ReplyReply AllMove...InboxAlltelATT-Yahoo IssuesAudi PartsAudiBMWBreck
>PropertyComputersConversion VanExpress ScriptsFamily and FriendsK2
>mattersKlara stocksKnittingMoniquePropertySkiingVW TDIWoodworking
>mail2web - Check your email from the web at
>200q20v mailing list


Phil Rose
Rochester, NY
mailto:pjrose at

More information about the 200q20v mailing list