<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META content="text/html; charset=iso-8859-1" http-equiv=Content-Type>
<META content="MSHTML 5.00.2919.6307" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT size=2>Steve-</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>I don't know anything about A/C (or that much) but I did note 
in the Bently that when charging the system the low pressure switch must be 
disconnected and jumped shut. I would start by making sure the switch was 
plugged back in, if they disconnected it at all, it's the one by the fender on 
the passenger side.</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>Paul</FONT></DIV>
<DIV>_____________________________________________________<BR>Paul 
Waterloo<BR>Applied Energy Services<BR>Phone 708-524-9464<BR>Fax 
708-524-0079<BR>Cell 312-961-2523<BR><A 
href="mailto:pwaterloo@compuserve.com">pwaterloo@compuserve.com</A></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<BLOCKQUOTE 
style="BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-LEFT: 5px; MARGIN-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 0px">
  <DIV style="FONT: 10pt arial">----- Original Message ----- </DIV>
  <DIV 
  style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B> 
  <A href="mailto:scrosbie@uslink.net" title=scrosbie@uslink.net>Steve 
  Crosbie</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>To:</B> <A href="mailto:200q20v@audifans.com" 
  title=200q20v@audifans.com>200q20v@audifans.com</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Sent:</B> Friday, June 15, 2001 5:13 PM</DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Subject:</B> [Fwd: Re: [200q20v] A/C Clutch 
  Suppression, was Bose intermittent pops]</DIV>
  <DIV><BR></DIV>Bernie,<BR>&nbsp;&nbsp; Thanks for the diode tutorial.&nbsp; 
  Not sure where the F12 went, but this may be the first re-charge this car has 
  had (not good medical records).&nbsp; Mechanic checked for leaks, found none 
  and assured me that some leakage is unavoidable, especially when cold winter 
  temps shrink o rings and fittings - claims that some brand new DORF motors 
  products need a recharge after their the first winter.&nbsp; Looks like Paul 
  W. had the same experience with loss of&nbsp; popping after re-charge (i got a 
  deal - $12 dollars cheaper for AC re-charge).&nbsp; For some reason the AC 
  compressor would not cycle off in AUTO mode last night (very hot, w/ hot 
  engine) but would go off in ECON and BI-LEVEL modes.&nbsp; This morning with 
  cold engine and temps (low 60's in MN this AM) the AC compressor cycled nicely 
  as I raised and lowered the temp ... and NO popping was heard.&nbsp; Is it 
  possible that when charge is very low that this system responds with the 
  errant pulse, but not when fully charged&nbsp; (other as yet undiscovered 
  gremlins - possibly bad low pressure sensor)?&nbsp; Acts as though the relay 
  and diode are now working perfectly.&nbsp; I did a code check and got only one 
  questionable code; for channel #12 I got 0 volts for total system 
  interruptions (should be between 5 and 9.5 volts), less than 5 volts is 
  suppose to be an open low pressure switch. &nbsp; Began diagnosics in Bently 
  on low press. switch test D8-260, but gave up when I didn't understand the 
  temperature chart when I attemped cooling perf. test D8-330 (referenced in 1st 
  test), and don't have an AC pressure guage ... may just be easier to just 
  replace this sensor. <BR>&nbsp;&nbsp; My relay is #295 and I think I can tell 
  which is the diode&nbsp; .. a very small resistor looking thingie that is 
  slightly larger on the bottom end (only one round fixture near the 
  base).&nbsp; 2 more questions.&nbsp; 1. If the popping has indeed stopped, do 
  I stop now? ( have a feeling your going to tell me something like ... if it 
  got fixed, don't break it!).&nbsp; 2. Doesn't Fram suck (literally .. pieces 
  of itself into Audi powerplant)?&nbsp; Humbly yours ...<BR>Steve<BR><BR>Bernie 
  Benz wrote:<BR>
  <BLOCKQUOTE cite="mid:B74EEE41.6D9E%25b.m.benz@prodigy.net" 
    type="cite">First question: Wonder where the F12 went? &nbsp;Did they find a 
    leak and fix it,<BR>or just recharge it?<BR><BR>Second question: Have you 
    pulled the failure codes from the AC control head?<BR><BR>Refer to your 200 
    Bentley, pg 590. The clutch relay, -578F or H, marked<BR>on top #295 or #306 
    respectively, is powered thru the AC thermostat sw, <BR>which cycles the 
    compressor re. evaporator temp, from the AC progranmmer.<BR>As I recall, 
    this relay control power is supplied in all modes excepting<BR>Econ and 
    Off.<BR><BR>AC clutch power is supplied from the X bat source thru the AC 
    low ref.<BR>sw. (closed if you have ref.) to term 2/30 of the AC relay. 
    &nbsp;If the relay<BR>is energized the power exits the 8/87 contact to the 
    clutch. &nbsp;The supression<BR>diode bridges the relay contacts, the annode 
    from pin 8/87 to pin 2/30, the<BR>cathode.<BR><BR>If the compressor runs in 
    Econ or Off the diode is most probably shorted. &nbsp;<BR>If the diode has 
    failed open, you should be hearing the pops when the relay<BR>opens the 
    clutch circuit. &nbsp;If you determine that the problem is the diode,<BR>it 
    is &nbsp;a round black, axial lead component on the PC board very near the 
    <BR>base (one of two) and easily traced to these two terminals. 
    &nbsp;<BR><BR>If this doesn't work, switch to Fram.<BR><BR>Bernie<BR><BR>
    <BLOCKQUOTE><BR><B>From: </B>Steve Crosbie <A class=moz-txt-link-rfc2396E 
      href="mailto:scrosbie@uslink.net">&lt;scrosbie@uslink.net&gt;</A><BR><B>Date: 
      </B>Thu, 14 Jun 2001 23:02:39 -0500<BR><B>To: </B>Bernie Benz <A 
      class=moz-txt-link-rfc2396E 
      href="mailto:b.m.benz@prodigy.net">&lt;b.m.benz@prodigy.net&gt;</A>, <A 
      class=moz-txt-link-rfc2396E 
      href="mailto:200q20v@audifans..com">"200q20v@audifans..com"</A><A 
      class=moz-txt-link-rfc2396E 
      href="mailto:200q20v@audifans.com">&lt;200q20v@audifans.com&gt;</A><BR><B>Subject: 
      </B>Re: [200q20v] A/C Clutch Suppression, was Bose intermittent 
      pops<BR><BR></BLOCKQUOTE><BR>
    <BLOCKQUOTE><BR>Bernie,<BR>&nbsp;&nbsp;Just got my car back from the shop 
      - it needed 2 lbs of freon (mucho dinero) and the car now is ice cold. 
      &nbsp;The popping radio syndrome is now gone. But the AC compressor 
      appears to keep running if set on auto .... regardless of input temp. 
      &nbsp;Put it all the way to HI and heat was coming out of the vents but 
      the compressor was still on. &nbsp;Only will come off when econ or 
      bi-level buttons are pushed. &nbsp;There is no popping sound when the AC 
      clutch disengages when either of these buttons is pushed. &nbsp;Is this 
      normal or should the AC compressor cycle on and off in the auto setting? 
      &nbsp;Per your comment the diode in the relay may be shorted. &nbsp;If so 
      I am game to try for the cheaper fix. Got out suspected relay (#6 on the 
      under dash label - "control unit f. magnetic clut. Relay f. &nbsp;heating 
      (GB)") that is Audi part # 443 919 578 F. &nbsp;I take it that it is 
      updated to the same # but ending in H. &nbsp;I'm not an electronics 
      expert, and I can tell a resistor from a capacitor (rated in uF's), but 
      have no idea what the diode looks like in this relay. &nbsp;The only two 
      thingies left (except for the relay) are a yellow rectangle (labeled 100n 
      J63) and a smaller red rectangle (labeled 0.22, &nbsp;&nbsp;60, 
      &nbsp;WIMA, &nbsp;A6 &nbsp;all on different lines). Is one of these a/the 
      diode? I have little confidence that the local Radio Shack &nbsp;help can 
      help me - &nbsp;I often know more than them (very little). &nbsp;Will just 
      replacing this diode fix what ever the zenner diode wiring harness is made 
      to solve ($75.95 retail). &nbsp;The down side if I screw this up is 
      nothing since it appears I have to replace the relay anyway ($95.5 retail) 
      and the upside is I can invest difference in 68 Mann filters! &nbsp;Thanks 
      once again in advance.<BR>Steve<BR><BR>Bernie Benz wrote:<BR>
      <BLOCKQUOTE>We've been here before, Guys. &nbsp;The inductive energy 
        stored in the clutch<BR>coil is suppressed by a diode in the A/C clutch 
        relay. &nbsp;If this diode is<BR>shorted, BTDT, the compressor runs all 
        of the time. &nbsp;If the diode is open,<BR>BTDT, this dissipating 
        stored energy causes the voltage spike upon the relay<BR>opening. 
        &nbsp;So, you can order and install the the Audi money making fix, 
        or<BR>just replace the diode in the A/C relay. &nbsp;50V, 2A or better 
        diode, $0.20<BR>from radio 
    shack.<BR><BR>Bernie<BR><BR></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE><BR><BR>_______________________________________________ 
  200q20v mailing list 200q20v@audifans.com 
  http://www.audifans.com/mailman/listinfo/200q20v</BLOCKQUOTE></BODY></HTML>