<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 5.50.4207.2601" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2>1.7 boost low? I just bought a 91 200 20v about six 
months ago, and 1.7 is the most it ever gets. What is normal for stock? How 
about the waste gate frequency valve? Can they be a cause of lower boost, or do 
they either work, or not work. Car runs fine, but maybe I should be getting more 
boost also. TIA</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Gary</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>91 200TQA</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>94 UrS4, mit intermittent 
misfire...still!</FONT>&nbsp;</DIV>
<BLOCKQUOTE 
style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
  <DIV style="FONT: 10pt arial">----- Original Message ----- </DIV>
  <DIV 
  style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B> 
  <A title=ELLIEOLSEN@aol.com 
  href="mailto:ELLIEOLSEN@aol.com">ELLIEOLSEN@aol.com</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>To:</B> <A title=200q20v@audifans.com 
  href="mailto:200q20v@audifans.com">200q20v@audifans.com</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Cc:</B> <A title=ShawnEOlsen@juno.com 
  href="mailto:ShawnEOlsen@juno.com">ShawnEOlsen@juno.com</A> </DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Sent:</B> Sunday, August 26, 2001 3:46 
  PM</DIV>
  <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Subject:</B> [200q20v] Low boost (1.7) and 
  Hesitation under load (4000 rpm+)</DIV>
  <DIV><BR></DIV><FONT face=arial,helvetica><FONT size=2>Hi List, <BR><BR>I have 
  a couple of problems with my Wagon and I would appreciate a few 
  <BR>suggestions: <BR><BR>I think I have two separate problems, but maybe they 
  are related. <BR>The Wagon in question has 203000 miles on the motor. five 
  months ago (10000 <BR>miles) I replaced the O2 sensor. <BR><BR>Problem number 
  one: I recently replaced the Turbo Bypass Valve. I did not <BR>notice a boost 
  drop right away, but after a few weeks I realized that I was <BR>no longer 
  able to get the 1.9 &amp; 1.8 bar now the maximum boost is 1.7 bar and <BR>it 
  is as though that is getting harder and harder to get. 
<BR><BR><BR><BR><BR></BLOCKQUOTE></FONT></FONT></BODY></HTML>