[20v] no spark/start codes&questions

Mark Wetzel mark.wetzel at verizon.net
Sat Oct 27 19:21:53 PDT 2007

The black goes to the position/bottom sensor. My electrical book is at the
shop, I know it has the values in it, sorry. Any bits stuck to the back side
of the sensor? Don't know if you've got access to a scope, but that would be
good for a dynamic test.

Hmmm, have to think about this one. All of you sensors are coding... Darn,
which I had the manual here. Gotta be something common to all three. 

For grins check each sensor with the key on and see if you have 12v to one
side. I wonder if you've lost 12v to each of the sensors. Does you fuel
gauge work?


-----Original Message-----
From: 20v-bounces at audifans.com [mailto:20v-bounces at audifans.com] On Behalf
Of brian hoeft
Sent: Saturday, October 27, 2007 10:10 PM
To: 20v at audifans.com
Subject: [20v] no spark/start codes&questions

looking for help diagnosing a pre march 90 coupe.

Im getting codes 2111(crank speed), 2112(crank position) and 2114(hall) in
that order.

I set TDC, aligned the rotor to the dist. notch, and resistance between pins
1&2 of both position and speed sensors are at ~1k ohms

the car recently received a new ignition coil and speed sensor.  when
everything is hooked up in its original(to me) setup it cranks fine but wont

Could someone confirm which harness is color coded to which crank sensor?
and what values are good to see from the distributor&sensors?

the pin is definitely in the flywheel, I cannot vouch for flywheel teeth.

When I swapped sensor harnesses the car fires for one second and immediately

&.. do the codes clear after the 4 long flashes? or?

thank you.

! beat the NWO cult ! www.RonPaul2008.com |  www.BWAnetwork.com/home
www.humanhealth.wholefoodfarmacy.com | and be proud of my allies at
>> www.hourofthetime.com

20v mailing list
20v at audifans.com

More information about the 20v mailing list