[A4] Cruise Control Quit - 2002 A4 3.0

Stephen Kormilo stephen at kormilo.ca
Thu Oct 12 12:01:23 EDT 2006

Thanks to all who replied.

It looks like the problem is with the switch that senses when the clutch
pedal is pressed, or not.  The Cruise Control was 'active' in the ECM &
all switch inputs appeared to be working correctly when I connected
VAG-COM to the car on Tuesday, so I was a little perturbed when the
cruise control still didn't work. Testing again on Wednesday revealed
the clutch 'bit' stuck at '1', indicating the clutch is depressed, even
though it wasn't. Now, back to the Bentley to find out where this switch
is located. FWIW, the car won't start with the clutch up, so there must
be separate switches, or a faulty connection to the cruise control
'bit'. I will post with the 'solution' when I get the cruise working again.

VAG-COM and the Bentley are indispensable when trying to troubleshoot
these vehicles.

Stephen Kormilo
Nanoose Bay, BC

2002 Audi A4 3.0 - Silver
1998.5 Audi A4 2.8 - Silver
1985 Mazda Rx7 GSL-SE - Black

email: stephen at kormilo.ca

> Date: Sun, 08 Oct 2006 10:13:46 -0700
> From: Stephen Kormilo <stephen at kormilo.ca>
> Subject: [A4] Cruise Control Quit - 2002 A4 3.0
> Well, the Cruise Control on my 2002 A4 3.0 wouldn't turn on
> yesterday. It was working fine a couple of days ago. I haven't done any
> further investigation, but thought that I would check out the
> 'collective' to see if there have been any BTDTs.

More information about the A4 mailing list