[A4] After-run pump, 30V

Tom Christiansen tomchr at gmail.com
Thu Jul 17 09:04:59 PDT 2008


Don't know if this is applicable, but the late 80'ies Audi 5000 Quattro I
had a while ago had the after-run feature. As did many other vehicles of
that vintage. I think it only ran if the fans had been on the highest speed.
If that translates to your car, you should see the fans come on once you hit
the 2nd fat mark at 1 o'clock on the thermometer.

If you have a Bentley manual, you should be able to figure out how the
system is supposed to work from the wiring diagrams. There might even be a
test procedure for testing the after-run.


On Wed, Jul 16, 2008 at 10:48 PM, Scott Simmons <indischrot at gmail.com>

> Hey all,
>    Verified that my car (2000 ATQ) does indeed have an after-run pump
> (and module by the vacuum reservoir).  I have the 8Z6 option for "hot
> country," which appears to include a heavy-duty radiator, after-run
> pump, and heavier cooling A/C.
>    Bentley seems to indicate that the pump, after MY 99, will run for 3
> minutes if the vehicle is driven.  I'm not sure if I've ever heard this
> thing run.  I got the car good and hot (oil temp at "11 o'clock") and
> shut it off.  No sounds from under the hood.  Does it have to reach a
> certain temperature and THEN it will run for 3 minutes?  The coolant
> temp always sits at "noon" (within a hair of it one way or the other
> sometimes).  Heat soak temperature readings, that is: me returning to
> the car after it has sat for awhile, finds the needle barely past noon
> (almost to the next mark).
> Anyone have experience with an after-run pump?  Any specs on what all is
> included with the 8Z6 option?
> Thanks,
> Scott S.
> _______________________________________________
> A4 mailing list
> A4 at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/a4

More information about the A4 mailing list