[Biturbos4] Gas gauge weirdness

Steve Munk fxstm at uaf.edu
Thu May 10 19:14:19 EDT 2007

Something weird happened with my S4's gas gauge yesterday. I know it  
was at a quarter tank when I parked it, low fuel indicator had not  
yet come on. When I started it a few hours later all of a sudden the  
gauge read empty, the low fuel indicator came on, and the trip  
computer reported 0 miles to empty. The gauge didn't move from empty  
for a couple short trips yesterday and this morning. I started to  
believe the tank might actually be almost empty.

I filled the tank today, and it only needed 13 gallons. There was  
still over 3 gallons left in the tank. When the tank was full, the  
gauge only read 3/4 full and the trip computer reported about 230  
miles to empty.

Then, after driving less than 10 miles with the tank full, suddenly  
the gas gauge reads full and the trip computer reports 360 miles to  

Anyone ever seen this? If it matters, my driveway is on a bit of an  
incline. I've had the car over 6 months, usually park in the garage  
but have parked in the driveway many times before, first time that's  
happened. It may be the first time I parked in the driveway with the  
tank below 1/4. Physical problem or computer glitch (I'm leaning  
toward the latter)?

Steve Munk                           http://people.arsc.edu/~munk/S4
HPC Systems Analyst                  '01 Audi S4 biturbo, silver 6-speed
Arctic Region Supercomputing Center  '01 Audi A6 2.7T, gold 6-speed
University of Alaska Fairbanks       mailto:fxstm at uaf.edu

More information about the Biturbos4 mailing list