[Biturbos4] Gas gauge weirdness

Steve Munk fxstm at uaf.edu
Thu May 10 20:17:12 EDT 2007

No, my other gauges and pixels are all working perfectly. Do you  
usually park on a hill? If so, when your tank's under a quarter have  
you tried backing in to your parking space (rear up rather than nose  

Steve Munk                           http://people.arsc.edu/~munk/S4
HPC Systems Analyst                  '01 Audi S4 biturbo, silver 6-speed
Arctic Region Supercomputing Center  '01 Audi A6 2.7T, gold 6-speed
University of Alaska Fairbanks       mailto:fxstm at uaf.edu

On May 10, 2007, at 4:03 PM5/10/07, mholme3 at aol.com wrote:
> My gauge always reads low like that..I run deep into the red now  
> cause I know I still have a few gallons left, get about 340 miles  
> on a tank, chipped and SPIRITED driving... If I park with a little  
> less than a quarter tank and then start the car the next day, the  
> light/beep might go on, but then after driving a couple minutes, it  
> will turn off..Some say it's part of the instrument cluster going  
> bad, which mine is..How are your trip computer pixels? Also, you  
> ever driving and see your speedo or tach "dip" a little?
> Marques
> 87 4ktq
> 00 S4
> -----Original Message-----
> From: fxstm at uaf.edu
> To: Biturbos4 at audifans.com
> Sent: Thu, 10 May 2007 7:14 PM
> Subject: [Biturbos4] Gas gauge weirdness
> Something weird happened with my S4's gas gauge yesterday. I know it
> was at a quarter tank when I parked it, low fuel indicator had not
> yet come on. When I started it a few hours later all of a sudden the
> gauge read empty, the low fuel indicator came on, and the trip
> computer reported 0 miles to empty. The gauge didn't move from empty
> for a couple short trips yesterday and this morning. I started to
> believe the tank might actually be almost empty.
> I filled the tank today, and it only needed 13 gallons. There was
> still over 3 gallons left in the tank. When the tank was full, the
> gauge only read 3/4 full and the trip computer reported about 230
> miles to empty.
> Then, after driving less than 10 miles with the tank full, suddenly
> the gas gauge reads full and the trip computer reports 360 miles to
> empty.
> Anyone ever seen this? If it matters, my driveway is on a bit of an
> incline. I've had the car over 6 months, usually park in the garage
> but have parked in the driveway many times before, first time that's
> happened. It may be the first time I parked in the driveway with the
> tank below 1/4. Physical problem or computer glitch (I'm leaning
> toward the latter)?
> Regards,
> Steve

More information about the Biturbos4 mailing list