[Biturbos4] Gas gauge weirdness

mholme3 at aol.com mholme3 at aol.com
Thu May 10 20:30:12 EDT 2007

  I haven't noticed a difference either way, parking wise. I know that when my gas light goes on, I can safely go 40-45 miles of highway driving, no problem..Your mileage may vary..You can do a search on audiworld.com as this subject has probably been covered extensively.
 87 4ktq
 00 S4
  -----Original Message-----
 From: fxstm at uaf.edu
 To: mholme3 at aol.com
 Cc: Biturbos4 at audifans.com
 Sent: Thu, 10 May 2007 8:17 PM
 Subject: Re: [Biturbos4] Gas gauge weirdness
  No, my other gauges and pixels are all working perfectly. Do you usually park on a hill? If so, when your tank's under a quarter have you tried backing in to your parking space (rear up rather than nose up)? 
 Steve Munk http://people.arsc.edu/~munk/S4 
 HPC Systems Analyst '01 Audi S4 biturbo, silver 6-speed 
 Arctic Region Supercomputing Center '01 Audi A6 2.7T, gold 6-speed 
 University of Alaska Fairbanks mailto:fxstm at uaf.edu 
 On May 10, 2007, at 4:03 PM5/10/07, mholme3 at aol.com wrote: 
 > My gauge always reads low like that..I run deep into the red now > cause I know I still have a few gallons left, get about 340 miles > on a tank, chipped and SPIRITED driving... If I park with a little > less than a quarter tank and then start the car the next day, the > light/beep might go on, but then after driving a couple minutes, it > will turn off..Some say it's part of the instrument cluster going > bad, which mine is..How are your trip computer pixels? Also, you > ever driving and see your speedo or tach "dip" a little? 
 > Marques 
 > 87 4ktq 
 > 00 S4 
 > -----Original Message----- 
 > From: fxstm at uaf.edu 
 > To: Biturbos4 at audifans.com 
 > Sent: Thu, 10 May 2007 7:14 PM 
 > Subject: [Biturbos4] Gas gauge weirdness 
 > Something weird happened with my S4's gas gauge yesterday. I know it 
 > was at a quarter tank when I parked it, low fuel indicator had not 
 > yet come on. When I started it a few hours later all of a sudden the 
 > gauge read empty, the low fuel indicator came on, and the trip 
 > computer reported 0 miles to empty. The gauge didn't move from empty 
 > for a couple short trips yesterday and this morning. I started to 
 > believe the tank might actually be almost empty. 
 > I filled the tank today, and it only needed 13 gallons. There was 
 > still over 3 gallons left in the tank. When the tank was full, the 
 > gauge only read 3/4 full and the trip computer reported about 230 
 > miles to empty. 
 > Then, after driving less than 10 miles with the tank full, suddenly 
 > the gas gauge reads full and the trip computer reports 360 miles to 
 > empty. 
 > Anyone ever seen this? If it matters, my driveway is on a bit of an 
 > incline. I've had the car over 6 months, usually park in the garage 
 > but have parked in the driveway many times before, first time that's 
 > happened. It may be the first time I parked in the driveway with the 
 > tank below 1/4. Physical problem or computer glitch (I'm leaning 
 > toward the latter)? 
 > Regards, 
 > Steve 
AOL now offers free email to everyone.  Find out more about what's free from AOL at AOL.com.

More information about the Biturbos4 mailing list