[Biturbos4] boost problems w/ apr chip

Shaun Blair shaun_blair at hotmail.com
Sun Feb 17 06:52:12 PST 2008

i did just find out i have a bad maf. im going to replace it monday and see if it changes my boost readings.  also how do i know if the 12 psi reading is accurate maybe im actually hitting higher and the boost gauge just isnt accurate.

thank again,  shaun
Date: Sat, 16 Feb 2008 23:51:04 -0500
From: speedracer.mark at gmail.com
To: shaun_blair at hotmail.com
Subject: Re: [Biturbos4] Annoying Issues with 2001 S4 6-spd
CC: quickaudi at gmail.com; biturbos4 at www.audifans.com

You have to break down the problem to mechanical or electrical.  Is the computer holding the boost back, and if so... why?
Is there a physical issue (boost leak, failing turbo, bad sensor, etc.)?
Check for faults.  Make or buy (AWE sells them) a kit to pressurize the system and check for leaks.  A smoke machine helps here, too.
It sounds as if your car is fairly modified.  Increasing the boost pressures increases the likelyhood of a failure (leaks, etc.), so an experienced methodical approach is necessary.  Don't take anything for granted!

This isn't something you can diagnose over the internet... we can only give you procedural suggestions.
Good luck,
Mark Rosenkrantz

On Feb 16, 2008 10:07 PM, Shaun Blair <shaun_blair at hotmail.com> wrote:

audi gearheads, can you help me, im having
boost problems and i dont know if i have a leak or if my boost gauge isnt reading propery. i have a

boost gauge reading ablout 12 psi at most how do i fix this, do i have
a mechanic check the TB boost and if so how does he do that. im very
lost please help  you can emailme if u want shaun_blair at hotmail.com

Shed those extra pounds with MSN and The Biggest Loser!

More information about the Biturbos4 mailing list