[Es2] Question about oil pressure sender

Matt twentyV matt_20v at yahoo.com
Wed Feb 18 15:47:53 EST 2004

While I can't say for certain, mine appears to be
the original 3B as it has the same level of grime
as the block.  This is on a 3B installed by
2Bennett (aka S2Bennett).  I had visually inspected
all the sensors and compared it to the parts
list on their invoice.  The only sensor they replaced
was the MFTS.
Now if they tricked the Autocheck by jumpering some
connector, I don't know....

--- Ben Klumper <bklumper at mdbworld.com> wrote:
> Hey guys,
> For those that have done the engine swap, did you
> use the two-pronged 0.3 bar sender that came with
> the 3B or did you use the CQ's sender? They have
> different part numbers, but look nearly identical.
> The reason I ask is that I used the 3B sender and
> I'm wondering if that is tripping the Autocheck oil
> pressure warning. Perhaps the 3B sender isn't
> compatible with the CQ's Autocheck? There is a guy
> on Audiworld who is experiencing a similar problem,
> having just installed auxilliary gauges. His oil
> pressure gauge reads right (so does mine) but his
> idiot light comes on (so does mine). He seems to
> think that he too has the wrong sender. Here's his
> thread...
> http://forums.audiworld.com/9080/msgs/161245.phtml
> Anyway, I'm hoping one of you might be able to
> answer this. If I can determine that the pressure
> warning is false, and I am indeed getting correct
> pressure, then I will feel more confident in letting
> the engine run for a while.
> Ben
> _______________________________________________
> Es2 mailing list
> Es2 at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/es2

Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail SpamGuard - Read only the mail you want.

More information about the Es2 mailing list