[Es2] Boost mystery

Miller, Chris chris.miller at infofoundry.com
Tue Oct 12 19:31:30 EDT 2004

Probably the cold temps.  With my 200 chipped, I felt that temps in the
50s and below gave me another 20hp, and the heat soak didn't happen.
I also used to alternate between my underpowered VW and a chipped 20v;
best way to make your car feel fast. 

-----Original Message-----
From: es2-bounces at audifans.com [mailto:es2-bounces at audifans.com] On
Behalf Of Brandon Hull
Sent: Tuesday, October 12, 2004 6:17 PM
To: es2 at audifans.com
Subject: [Es2] Boost mystery

So I failed inspection at my local garage in my trusty eS2, and they put
in a new O2 sensor.  I drive the 1.5 blocks home from the garage, but
immediately notice that the cold stumble at idle is gone.  That's nice I
think, wonder how long I needed a new sensor.  The car sits for a week,
then my wife has to use it for a Sat trip to NYC.  How'd it run, I ask,
she says:  I tend to forget how fast it is.  Yup, I think, it's sure run
rings around the eurovan.  Then I drive it today to a meeting 15 miles
off.  Holy boost batman:  I'm getting 20lbs in each gear.  It doesn't
hurt that it was 49F outside this am, but it's never done this.   Have I
had a bad sensor for six years?  Has something bad happened and I'm
about to start blowing hoses?  Wow is it fast like this, and maybe it's
my puritan heritage but I'm unable to feel completely good about it...

Es2 mailing list
Es2 at audifans.com

More information about the Es2 mailing list