[Es2] [s-cars] RS Tuning tube header cracks at second track event

Joe Pizzimenti joe.pizzimenti at gmail.com
Mon Aug 8 12:21:26 EDT 2005

How high were the EGT's getting down the straights?

On 8/8/05, elijahallen92 at aol.com <elijahallen92 at aol.com> wrote:
> Hey guys, just got back from a 3 day event at Waterford Hills. The car ran good most of the time but I did have a few issues. The first one was that the subframe bolts would not stay tight and when I went to re-torque them I over torqued one and it broke off up in the frame. Luckily there was another coupe there that had an engine blow and was being trailored home so I was able to get a bolt from him to continue the event. I got a bolt extractor and drilled and extracted the bolt only having to miss one  rungroup. I put a bunch of lock tight one them and they seemed to hold. The other problem I was having was after about 15 minutes on the track the car would dial boost back from 24-26psi down to 10-12psi. I never figured out why it was doing this but all I can think is the EGT's were just getting to hot. My oil and coolant temps were fine and although I don't have an intake air temp sensor the tube coming out of the cold side of the intercooler stayed fairly cool. On the last
>   day I felt like I had a boost leak and could hear a hissing sound so I pulled of to check and noticed a nice size crack in the tube header on the tube that goes to the WG. This car has only been to two track events so I'm not real excited about the build quality of these headers. Hope the others running them do some major looking over and maybe some more structural welds like HAP did. I'll be having mine welded for now but am going to have a better one made soon. Any feedback on the boost backoff is greatly appreciated. Thanks,
> Elijah
> _______________________________________________
> S-CAR-List mailing list
> S-CAR-List at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/s-car-list

More information about the Es2 mailing list