[Es2] Sucks to be me (Ignition Woes/thanks to S-car list) - longish

Matt twentyV matt_20v at yahoo.com
Fri Jul 21 13:41:11 EDT 2006

And it will all be worth it when the boost guage
twists up to 20psi...

--- David Kase <davekase at pdqlocks.com> wrote:

> So...I got the AAN powered e//S2 up and running
> again on all 5.
> Last week I mysteriously dropped two cylinders after
> I had changed the 
> aux rad on the car.  I found it after I had just
> finished buttoning up 
> the car after the rad change and went to pull it
> outside.  I looked 
> around and found nothing obvious and as it was 11PM,
> I threw in the 
> towel for the night. 
> The next morning I visited Audifans and, within
> minutes, found my exact 
> problem (no spark in all conditions).  The problem
> described a bad POS 
> and a nifty fix for it.  I went home with a happy
> face and started the 
> repair.  I quickly found that the repair had already
> been done ( the 
> repair can only been done once).  Crap.
> So...I thought I needed a new POS.  I called Chris
> at F5 and he 
> overnited one to me.  Since it was after hours it
> was going to actually 
> be two days. So, I went to the local Audi garage and
> got two new POS's 
> to try.  I popped them in and...the same miss! 
> Dammit!
> Hmmm, must be a bad coil.  Up until this point I
> thought I had only one 
> dead cylinder.  I pulled the injector plugs one at a
> time and found two 
> bad cylinders.  Shit, two bad coils at $125 each...
> Well, I could return the POS's to the local garage
> and save the $250 for 
> the coils and buy the 1.8T kit for $355.  I
> contacted 034 and none could 
> be had for at least two weeks.  I was then directed
> (by the list) to 
> check with Apikol.  Brendan went to work and whipped
> one up for me in 
> one day and overnited it to me (Brendan rocks!).
> I received the Apokol kit (absolutely beautiful kit,
> very professional 
> and stock looking) and popped it on in minutes flat.
>  Now, here is where 
> I find the /real/ problem.
> I unplugged the old harness without paying much
> attention. When I went 
> to plug the new one it I see there are four (?)
> plugs.  Up until this 
> point I only thought there were the two going to the
> POS's.  Clearly an 
> AAN newbie mistake. 
> Well, when I went to plug in the "other" two plugs I
> found the harness 
> in the car had the plugs, but the plugs had no
> /housings/!  Now 
> wait...how can the plug stay, well, /plugged/ if
> there is no housing 
> with a retaining clip?  The answer is, it can but
> not for long.  One of 
> the damn plugs came apart (as there was nothing but
> contact friction to 
> hold it together) and /that /was my problem all
> along!   UGH!!!!!!!!!!
> I did not do the conversion myself so I did have
> someone to blame.  What 
> lame brain would actually leave those plugs like
> that!!!  Son of a b*tch!!!
> So, I cut good connectors off my old (but good)
> coils packs and soldered 
> them in place.  Car runs like a champ but my bank
> account is a good 
> $700+ smaller.
> Thanks to all that helped.  The UrS car guys
> tolerated my (AAN)  newbie 
> status and lack of searching the archives.  They
> helped tremendously.  
> Special thanks to Eric, Chris, Brendan, and anyone
> else I may have 
> forgotten.
> Now to fix the DP gasket that blew out when I hooked
> the POS's up 
> backwards and it backfired...
> Dave K.
> in Audi hell (hit the S2 bumper pulling out of a
> parking lot yesterday, 
> today I see that it popped out one of the S2 bumper
> grills (gone)- 
> somebody shoot me)
> _______________________________________________
> Es2 mailing list
> Es2 at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/es2

Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 

More information about the Es2 mailing list