[Es2] Sucks to be me (Ignition Woes/thanks to S-car list) - longish

David Kase davekase at pdqlocks.com
Fri Jul 21 16:23:22 EDT 2006


Matt twentyV wrote:

>And it will all be worth it when the boost guage
>twists up to 20psi...
>--- David Kase <davekase at pdqlocks.com> wrote:
>>So...I got the AAN powered e//S2 up and running
>>again on all 5.
>>Last week I mysteriously dropped two cylinders after
>>I had changed the 
>>aux rad on the car.  I found it after I had just
>>finished buttoning up 
>>the car after the rad change and went to pull it
>>outside.  I looked 
>>around and found nothing obvious and as it was 11PM,
>>I threw in the 
>>towel for the night. 
>>The next morning I visited Audifans and, within
>>minutes, found my exact 
>>problem (no spark in all conditions).  The problem
>>described a bad POS 
>>and a nifty fix for it.  I went home with a happy
>>face and started the 
>>repair.  I quickly found that the repair had already
>>been done ( the 
>>repair can only been done once).  Crap.
>>So...I thought I needed a new POS.  I called Chris
>>at F5 and he 
>>overnited one to me.  Since it was after hours it
>>was going to actually 
>>be two days. So, I went to the local Audi garage and
>>got two new POS's 
>>to try.  I popped them in and...the same miss! 
>>Hmmm, must be a bad coil.  Up until this point I
>>thought I had only one 
>>dead cylinder.  I pulled the injector plugs one at a
>>time and found two 
>>bad cylinders.  Shit, two bad coils at $125 each...
>>Well, I could return the POS's to the local garage
>>and save the $250 for 
>>the coils and buy the 1.8T kit for $355.  I
>>contacted 034 and none could 
>>be had for at least two weeks.  I was then directed
>>(by the list) to 
>>check with Apikol.  Brendan went to work and whipped
>>one up for me in 
>>one day and overnited it to me (Brendan rocks!).
>>I received the Apokol kit (absolutely beautiful kit,
>>very professional 
>>and stock looking) and popped it on in minutes flat.
>> Now, here is where 
>>I find the /real/ problem.
>>I unplugged the old harness without paying much
>>attention. When I went 
>>to plug the new one it I see there are four (?)
>>plugs.  Up until this 
>>point I only thought there were the two going to the
>>POS's.  Clearly an 
>>AAN newbie mistake. 
>>Well, when I went to plug in the "other" two plugs I
>>found the harness 
>>in the car had the plugs, but the plugs had no
>>/housings/!  Now 
>>wait...how can the plug stay, well, /plugged/ if
>>there is no housing 
>>with a retaining clip?  The answer is, it can but
>>not for long.  One of 
>>the damn plugs came apart (as there was nothing but
>>contact friction to 
>>hold it together) and /that /was my problem all
>>along!   UGH!!!!!!!!!!
>>I did not do the conversion myself so I did have
>>someone to blame.  What 
>>lame brain would actually leave those plugs like
>>that!!!  Son of a b*tch!!!
>>So, I cut good connectors off my old (but good)
>>coils packs and soldered 
>>them in place.  Car runs like a champ but my bank
>>account is a good 
>>$700+ smaller.
>>Thanks to all that helped.  The UrS car guys
>>tolerated my (AAN)  newbie 
>>status and lack of searching the archives.  They
>>helped tremendously.  
>>Special thanks to Eric, Chris, Brendan, and anyone
>>else I may have 
>>Now to fix the DP gasket that blew out when I hooked
>>the POS's up 
>>backwards and it backfired...
>>Dave K.
>>in Audi hell (hit the S2 bumper pulling out of a
>>parking lot yesterday, 
>>today I see that it popped out one of the S2 bumper
>>grills (gone)- 
>>somebody shoot me)
>>Es2 mailing list
>>Es2 at audifans.com
>Do You Yahoo!?
>Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
>Es2 mailing list
>Es2 at audifans.com

More information about the Es2 mailing list