[Es2] [s-cars] e//S2 in need of help

Matt twentyV matt_20v at yahoo.com
Sun Mar 18 00:15:07 EDT 2007

ECU is saying "don't start".  try to figure out why-
trace all sensors before suspecting the ECU itself.  
Did you check the ECU fuse?

--- Dave Kase <davekase at pdqlocks.com> wrote:

> Well, the e//S2 stopped running on Thursday.
> I was driving normally and it just shut off.  All
> the dash lights lit so 
> it was not a complete electrical failure.
> I thought it was the fuel pump but after some
> troubleshooting I found 
> the fuel pump works.
> Then I thought the relay may be shot.  When I went
> to remove the relay 
> the relay cover came off.  Upon trying to remove the
> rest of the relay I 
> bumped the contacts and the fuel pump came to life.
> So I tried another relay but the new relay still did
> not allow the 
> contacts to close.  So, I have a signal problem to
> the relay - uh oh...
> I tried to start the car but holding down the
> contacts allowing the fuel 
> pump to run.  Still no start.
> I pulled a coil (1.8t conversion) and found I was
> not getting spark 
> either.  Again, likely a signal problem.
> So, in looking at the electrical diagram I figure
> the ECU is ether not 
> getting a proper signal into it or the ECU has sh*t
> the bed.
> Any suggestions as to where to go next?  Remember,
> this is a conversion 
> so a bad signal is easily a possibility as I did
> find some 
> less-than-optimal connections during my ignition
> problem last year.
> Can I have my ECU tested somewhere?  Do the ECU's
> die on the '92 S4's 
> (engine source)?
> damn...
> Dave Kase
> _______________________________________________
> S-CAR-List mailing list
> S-CAR-List at audifans.com
> http://www.audifans.com/mailman/listinfo/s-car-list

Expecting? Get great news right away with email Auto-Check. 
Try the Yahoo! Mail Beta.

More information about the Es2 mailing list