Front turn signal trouble (Coupe GT)...

David Head v8q at
Tue Aug 13 11:10:24 EDT 2002

To amplify on this, the lamp socket is a 3 connector (dual filament) design
with only 2 connectors installed. It uses a staggered locking bulb. The 1157
is a staggered locking dual filament bulb. The oem connector is also a 3
wire connector. We verified 12V to the connectors with the ign key and the
turn signal on.
It looks like this design 'could' be used to provide a 'cheapo' fog light
(or front bumper parking light) in addition to the turn signal.

We figured out the brake lights this morning - both circuit boards had
breaks at the melted plastic hold downs by the brake socket. This caused the
metal plate to lift, preventing the connection for the positive...

Shawn Head wrote:

> This is a multi-part message in MIME format.
> --
> [ Picked text/plain from multipart/alternative ]
> Hi all.  My dad and I are trying to get the front turn signals working,
> the ones that are in the place where fog lights would normally be, on
> the GT and we think we have narrowed it down to two things.
> 1.       The connector for the bulb
> 2.     the bulb itself is wrong
> The existing bulb is an 1157 dual filament amber bulb.  I just want to
> make sure that is the bulb that is supposed to be there and if not,
> which kind is.  Could someone take a look at the owners manual and see
> what kind of bulb is supposed to be in there?  Sadly I didn't get the
> manual with the car, and the Bentley doesn't have bulb specifications in
> it.
> Thanks
> /////////////////////////////
> /        Shawn Head         /
> /        86 Coupe GT        /
> /////////////////////////////
> --

More information about the quattro mailing list