87 Audi 5000 won't run :'-(

Cat iceisit at earthlink.net
Mon Feb 2 01:06:38 EST 2004

My hubby has been trying to get the 02 sensor out of the 87 Audi 5000 Automatic, Non-Q, Non-Turbo.
It finally just started to die on Friday.   He could drive it home with almost no power and it now won't run at all.

Tough to do the diagnostics without the engine running eh?

He says it has spark and says it has fuel.   He says it turns over (he did put the 02 sensor in), and he even tried moving the entire air flow sensor and fuel distributor from the 88 Audi 5000.

He missed two days of work working on it, and we hate to tow it somewhere, (like the stealership) if we have no clue at all what might be wrong.    We had started to strip the 88 before to junk it so that won't run now.....

He checked the coil, he didn't find any vacuum leaks, but I don't know one could find them without the car running.
He replaced some hoses just to be sure.  

He swapped the electronic control and the ignition control units.   

He checked fuel potentiameter.

Poor guy has been laying on the cold cement for three days and it still won't start.    It took a huge amount of time to drill and tap the exhaust manifold because the bolts broke off and found broken motor mounts in the rear and had to replace those.      We are down to one car apiece with little funds, so this is getting serious.

Any suggestions would be much appreciated.  Thanks !!!!!!!!!!!

^. .^  ~

"There is a theory which states that if ever anybody discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.  There is another theory which states that this has already happened." - Douglas Adams

More information about the quattro mailing list