[s-cars] Running on 4 cylinders

Jerry Scott jerryscott at earthlink.net
Tue Nov 18 11:18:26 EST 2003

I had the same thing happen a while back.  I changed the plug in the bad
cylinder with one of my old saved plugs and it ran just fine.  The plugs
that are in the car have about 20K on them now, but one of them seemed
to fail.

serge wrote:

>Hi all,
>Looking for some list wisdom here. Driving through Manhattan stop-and-go
>traffic this morning, I begin to feel the car start to "miss" there is a
>corresponding vibration at idle, as well as significant loss of power. Pull
>over, get under the hood, start pulling injector wires. Pulling #2 has no
>effect on the way the engine runs. Pulling any other injector wire causes
>idle to become even rougher. AHA! Bad #2 cylinder. I need the car tomorrow
>so I decide to call Bruno (mechanic) to see if he has the PSO or Coil pack
>in stock, he does, I get an appointment, everything is great, I'm going to
>get this fixed.
>But, ohhh nooo, it can't just be that easy. On my way to Bruno's the car
>starts running fine. Everything is smooth, and the power is back. I had
>assumed that it was the PSO. But I was also considering the coil pack. What
>I am trying to determine from the list is with all the PSO & coil pack
>failures has anyone either come back to life, and if so how long till final
>doom? Bruno is also trying to tell me it "may" have been just dirt in the
>injector, but I am doubtful.
>Patient is 95 avant w/ recent (7000 miles) RS2 mods including EM, Turbo,
>Injectors, MAF, new O2, new spark plug connectors, 125,000 miles.
>I have planned a lot of driving w/ my family in the next few weeks, and
>would like to get this resolved. All BTDT as well as speculations are
>Serge Filanovsky
>95 S6 Avant
>S-CAR-List mailing list
>S-CAR-List at audifans.com

More information about the S-CAR-List mailing list