[s-cars] Rough ride below 3000 RPM...

Tony Curran tony.curran at sympatico.ca
Fri May 27 19:26:39 EDT 2005

RE: [s-cars] Rough ride below 3000 RPM...With my no.4 failure symtoms showed
under accelaration and not at steady state speed of about 120km/h which if I
recollect correctly would be about 3000rpm.

96 S6
  -----Original Message-----
  From: James Murray (QA/EMC) [mailto:james.murray at ericsson.com]
  Sent: May 27, 2005 1:01 PM
  To: 'tony.curran at sympatico.ca'; s-car-list at audifans.com
  Subject: RE: [s-cars] Rough ride below 3000 RPM...

  Thanks Tony, I told him to check that too... it's a good possibility. Why
does it always seem to be #4? same happened to me but I found the symptoms
to be different, so I thought maybe the MAF first. I thought a bad coil
caused problems in the upper RPM rather than the lower with respect to


  -----Original Message-----
  From: tony.curran at sympatico.ca [mailto:tony.curran at sympatico.ca]
  Sent: Friday, May 27, 2005 12:56 PM
  To: James Murray (QA/EMC); s-car-list at audifans.com
  Subject: Re: [s-cars] Rough ride below 3000 RPM...

  No.4 coil? Or one of them anyway.

  96 S6

  > From: "James Murray (QA/EMC)" <james.murray at ericsson.com>
  > Date: 2005/05/27 Fri AM 10:20:52 EST
  > To: s-car-list at audifans.com
  > Subject: [s-cars] Rough ride below 3000 RPM...
  > Does this sound like the MAF to you?
  > /Jamu.
  > -----Original Message-----
  > From: John Hosi
  > Sent: Thursday, May 26, 2005 3:21 PM
  > To: James Murray (QA/EMC)
  > Subject: Can you post this to the S-car list for advice?
  > Hey James,
  > I have been having this problem: On first and second gear, or any other
gear below 2500 RPM while accelerating, the car is jerking, thought not
violently, but very noticeable. It's like it's having a rough ride until the
engine reaches 3000 RPM and up, the acceleration becomes smooth and linear.
I checked the hoses for leaks but did not find any leaks.

  > Recently replaced the whole clutch kit, Cam sensor, knock sensors as
well as timing belt. First I thought this is due to the new clutch and my
gas/clutch pedal manoeuver is a bit off but when I tried different
techniques, the problem is still there.

  > If you know what is the problem, please advice. Thanks.
  > Cheers.
  > J.
  > _______________________________________________
  > S-CAR-List mailing list
  > S-CAR-List at audifans.com
  > http://www.audifans.com/mailman/listinfo/s-car-list

More information about the S-CAR-List mailing list