[V8] Replacing the Speed Position Sensor

Kneale Brownson knotnook at traverse.com
Sat Jul 10 22:35:57 EDT 2004

The black one is 077 905 381, ignition timing sender.  The gray one is 077
905 381A, engine speed sensor.  They are identical except for the color of
the plastic on the connector and at the sensor head.  Reportedly, the black
one is NLA.  I couldn't find one a year or so ago when I replaced mine.  So
I installed two of the gray ones and put black electrical tape on the one
that went to the black connector in the wiring harness.  They're such a
PITA to get to, I figured I should change both if I was going to change one.

No idea whether either fits the symptoms you describe.  One causes the
engine to be hard to restart when hot (the one I wanted to change first)
and the other causes the tach to drop to zero, which I guess would indicate
a dying engine, eh?

At 07:53 PM 7/10/2004 -0600, Eddie Dial wrote:
>I cannot tell which sensor is the speed position sensor and which one is the 
>crank position sensor can someone help me please.
>Also the reason I am replacing the sensor is because it died once when i 
>came to a stop and it dies when I go from Drive to reverse or vice versa. Am 
>I replacing the right sensor?
>Your help is freatly appreciated
>Is your PC infected? Get a FREE online computer virus scan from McAfee® 
>Security. http://clinic.mcafee.com/clinic/ibuy/campaign.asp?cid=3963
>Audifans V8 mailing list
>Send posts to: mailto:V8 at audifans.com
>Manage your list connection: http://www.audifans.com/mailman/listinfo/v8
>Have an Audi V8 question?  Check the Audifans Knowledgebase!
>Have a V8 answer? ... Please help others by adding to the KB ... all 
>contributions welcome!

More information about the V8 mailing list