[V8] Temp Sensor

allanvega at adelphia.net allanvega at adelphia.net
Tue Oct 5 20:17:53 EDT 2004

FYI all......a water pump from a 3.7 a8 will bolt right up to our 3.6 cars. the only difference is that it has a larger pulley (I.E flows more coolant at any given rpm) Allan
> From: CoultL at aol.com
> Date: 2004/10/05 Tue PM 08:02:32 EDT
> To: v8 at audifans.com
> Subject: Re: [V8] Temp Sensor
> I have already knocked out all of the obvious culprits.  The electric  fan 
> fusible link is new and the fan runs through the 3 speeds correctly.  I  
> installed a bracket to lock the belt driven fan's viscous clutch....so it is  pumping 
> more air than a new tighter clutch would.  The radiator is a brand  new 
> German one.  The temp never rises over 110 degrees.  It will  get there in hot stop 
> and go with the AC on or off.  On hot days it  will go a little above 100 
> while cruising on the highway.   Basically, it will get too hot unless the engine 
> rpms are up.  It  seems like the water pump is not pumping enough water...but 
> I am  thinking that the thermostat is just not fully opening.  We will see.   
> I will hold off on a new temp sensor.  Thanks to everyone for the  advice.  
> -Justin Lewis
> _______________________________________________
> Audifans V8 mailing list
> Send posts to: mailto:V8 at audifans.com
> Manage your list connection: http://www.audifans.com/mailman/listinfo/v8
> Have an Audi V8 question?  Check the Audifans Knowledgebase!
> http://www.audi-quattro.org/cgi-bin/twiki/view/Audi/V8
> Have a V8 answer? ... Please help others by adding to the KB ... all contributions welcome!

More information about the V8 mailing list