[V8] Stereo Install Question - Problem Solved

daves745t@optonline.net daves745t at optonline.net
Sat Nov 5 01:14:01 EST 2005

Well - for once I guessed what the problem might 
be and was correct.  Never underestimate the
power (literally) of a good ground connection.
I sanded away all the paint down to bare
metal and re-attached the ground connection.

Bada Bing!! Music!! Even though the amp came 
on before, the power was exceedingly low with the 
poor ground connection. 

90 Pearl

----- Original Message -----
From: Ingo Rautenberg <i.rautenberg at waratap.com>
Date: Friday, November 4, 2005 6:20 pm
Subject: Re: [V8] Stereo Install Question

> Done this on two V8s -- fun, eh?  I ran into a similar problem, 
> but mine
> ended up being a problem where the head unit wasn;t powering up 
> the amp -- 
> which is not the problem in your case.
> OK, I'll preface this by saying I'm not familiar with either your 
> head unit
> or amp.  However, the good news is that they are both turning on.  
> Many amps
> have a switch/switches enabling you to run either RCA or head unit 
> speakerinputs.  Maybe your amp is switched to use the speaker 
> leads and not the RCA
> inputs.  To negate any radio problem, I suggest playing the CD at 
> 1/3 volume
> (should be plenty).  So if max is indicated as 33, run 11 :-).  
> Also, many
> amps have adjustable gain for the RCA inputs, so these may need to be
> adjusted as well.
> Ingo
> ---
> Outgoing mail is certified Virus Free.
> Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
> Version: 6.0.857 / Virus Database: 584 - Release Date: 2/10/2005

More information about the V8 mailing list