[V8] rough cold starts

george.fallot@verizon.net george.fallot at verizon.net
Mon Nov 7 20:59:06 EST 2005

    Thanks for everyones help.After testing at the ecu pins I found that the
plastic plug at the sensor had broken down and the two wires at the sensor
were touching at times.
    I took the plug apart and put heat shrink tubing over the part of the
wires outside of the plug.So far the code is gone and the car runs well
     Thanks ,George
----- Original Message ----- 
From: "Buchholz, Steven" <Steven.Buchholz at kla-tencor.com>
To: <V8 at audifans.com>
Sent: Monday, November 07, 2005 2:01 PM
Subject: Re: [V8] rough cold starts

> ... found this on Scott Mockry's site
> (http://www.sjmautotechnik.com/trouble_shooting/ecufv8.html):
> 2312 Coolant sensor
> Open or short circuit,
> Defective sensor or wiring
> Symptom: Cold starting difficulties at low temperatures, Poor
> idle and acceleration during warm up
> ... the fault code first indicates to check for an open or short ...
> then try a sensor ...
> It also sounds like it is describing your trouble symptoms as well ...
> Steve B
> San Jose, CA (USA)
> >
> >     The code I am getting is 2312. In the morning I will try to test
> it at
> > the ecu plug.
> _______________________________________________
> Audifans V8 mailing list
> Send posts to: mailto:V8 at audifans.com
> Manage your list connection: http://www.audifans.com/mailman/listinfo/v8
> Have an Audi V8 question?  Check the Audifans Knowledgebase!
> http://www.audifans.com/twiki/bin/view/Audi/V8
> Have a V8 answer? ... Please help others by adding to the KB ... all
contributions welcome!

More information about the V8 mailing list