[V8] Hot Start problems - but starts when floored

David M daves745t at gmail.com
Mon Sep 28 15:01:29 PDT 2009

Ed - thanks for the reply. Maybe you could help me understand a little
better. Is that the G82 sensor that is near the top radiator hose?

Also, any thoughts as to why would it start (sometimes) when floored? Thanks.

On 9/26/09, Ed Kellock <ekellock at gmail.com> wrote:
> ECU temp sensor.
> -----Original Message-----
> From: v8-bounces at audifans.com [mailto:v8-bounces at audifans.com] On Behalf Of
> David M
> Sent: Friday, September 25, 2009 2:23 PM
> To: v8 at audifans.com
> Subject: [V8] Hot Start problems - but starts when floored
> Been having the classic hot start/no start problem that seems to be getting
> worse. When the car is cool or cools off it starts up w/o issue.
> I was totally frustrated and tried flooring it while cranking and the V8
> started! I used to have to do this to my Dad's 77(?) Pontiac LeMans (what a
> POS).
> Anyway, what does the fact that it starts when floored suggest is the
> problem? Still the reference sensor or something else?
> Unfortunately, my tach dies long ago so I couldn't tell you if if moves when
> the engine is cranking. -Dave
> _______________________________________________
> Audifans V8 mailing list
> Send posts to: mailto:V8 at audifans.com
> Manage your list connection: http://www.audifans.com/mailman/listinfo/v8
> You can help keep the audifans site running by shopping at
> http://audifans.com/shop/

More information about the V8 mailing list