[Author Prev][Author Next][Thread Prev][Thread Next][Author Index][Thread Index]

Re: 88 5ktq boost or lack thereof

I was under the impression that the colder it is, the more boost and
power. With my wastegate valve closed all the way, I need very cold temps
to get 1.7 bar.

*Steve                                       Sachelle Babbar
*'84  5ksT 1.6-2.0 bar                    <SBABBAR@IRIS.NYIT.EDU>
*Cockpit adjustable wastegate, AudiSport badge
*Disclaimer:"Any information contained herein is based purely on my own
*personal experience and may not necessarily reflect yours. Use caution as
*your results may vary from mine."

On Thu, 26 Feb 1998 Sitk@aol.com wrote:

> In a message dated 98-02-26 13:42:15 EST, you write:
> << quattro@coimbra.ans.net >>
> I'm thinking the lack of boost is on the exhaust side and I'm guessing 
>      either the hot side of the turbo or a blockage in the exhaust system 
>      (cat?). What would be the best way to proceed to try and isolate the 
>      problem?
> What is the ambient air temp?
> Cold temps will cause your Audi's computer to limit boost. Also you shold only
> get boost of 1.3 to 1.4 max, your Audi boost is not true to readings on the
> digital read out  your Audi puts out no boost until it reads over 1.0 unlike
> Porsches wich show actual boost.
> Did you replace the 4 point switch? it is actually a 3 point switch but it
> controls your temp guage and if it is failing you temp guage will work
> intermitently this can cause boost problems by over correction of fuel output
> by the computer.
> Also you may want to run a can of BG 44k injector cleaner through your Audi if
> that doesn't work you may need to replace your injectors.
> If this doesn't work E-mail me and I can give you what you need.